Despre ediția curentă
”Museums Meet Museums 2021”

Despre ediția curentă
”Museums Meet Museums 2021”

#5. Iar schimbăm paradigma!

MMM se reinventează anual, iar pentru ediția a 5-a din 2021 este momentul unui proiect de lobby cultural neobișnuit și inedit pentru România. Această nouă idee este ghidată de convingerea că patrimoniul cultural al muzeelor trebuie cunoscut și din alte perspective decât cele culturale (valorificarea colecțiilor) sau educative. Întrebarea principală este: Cum demonstrezi valoarea socială și economică a muzeelor publicului și, mai ales, mediului politic decident? Răspunsul este simplu: prin activități de lobby și advocacy!

Ce vom face concret?

Mai întâi am dat un nume de campanie – MUZEELE CONTEAZĂ! Simplu, clar, puternic, să se știe de către toată lumea și să se audă peste tot.

Apoi

Organizăm stagii de o zi pentru lideri politici români, în diferite muzee din țară, pentru a le oferi acestora, dar și colegilor lor, o mai bună înțelegere a colecțiilor și a activității muzeelor. Vrem să convingem mediul politic că muzeele au nu numai o valoare culturală sau educativă, ci și una socială și economică imperativă pentru societate.

Organizăm o sesiune online de pregătire profesională, de tip ”Masterclass”, pe parcursul a 2 zile, în colaborare cu Network of European Museum Organisations, Asociația Muzeelor din Olanda și Asociația Muzeelor din Finlanda, livrată managerilor muzeali, pe teme de lobby și advocacy ce includ coordonatele muzee-mediul politic-public.

Adunăm toate sursele și materialele antrenate în proiect, le croșetăm și edităm primul manual de practici și strategii de lobby și advocacy din România dedicat managerilor muzeali și nu numai.