Găzduiți la:

Până acum am organizat 5 stagii iar gazdele noastre au fost 5 muzee diferite din România

1. Dacian Cioloș, co-președinte USR+ și președintele grupului europarlamentar Renew Europe, a fost la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, unde a lucrat la realizarea unei expoziții digitale cu obiecte 3D din colecția muzeului.

2. Iulian Bulai, deputat USR+ și președinte al Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților, a fost la la Muzeul Național al Țăranului Român, acolo unde a lucrat pentru Arhiva MȚR.

3. Vasile Dâncu, senator PSD și președinte al Consiliului Național al PSD, și-a petrecut ziua la Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca, unde a oferit ghidaje pentru publicul prezent la o expoziție temporară care arată cum poate să evolueze portul popular de la noi și cum se pot realiza creații contemporane pornind de la elemente inspirate din cultura tradițională.

4. Ionuț Vulpescu, deputat PSD și vice-președinte al Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților, a ales Complexul Național Muzeal Moldova Iași, și a ”încălcat” regula pentru că a lucrat chiar 2 zile ca voluntar alături de specialiști ai Muzeului de Istorie a Moldovei, ai Muzeului Etnografic al Moldovei, ai Centrului de Cercetare şi Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural, din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.

5. Raluca Turcan, vicepreședinte PNL, Ministru al Muncii și Protecției Sociale, s-a implicat activ în activitățile Complexului Național Muzeal ASTRA Sibiu, de la cele de asistență în procese aplicate de restaurare până la activități expoziționale.

Arhivă ediții precedente