Formatori

Lodewijk Kuiper este consultant în politici publice în cadrul Asociației Muzeelor din Olanda, reprezentând la nivel național interesele celor peste 400 de muzee membre în relația cu Ministerul Culturii și Educației și cu membrii Parlamentului. Este implicat, de asemenea, și în formularea, transmiterea și susținerea programei ”Grupului Muzeelor Naționale” în relația cu Parlamentul.

Are o vastă experiență în advocacy, începută ca asistent personal al unui membru al Parlamentului olandez, care se extinde și în sectorul privat, unde a oferit consultanță privind politicile de Comerț Internațional Sustenabil, Petrol, Gaze și Cherestea, Energie sau Servicii bancare.

Cursul lui Lodewijk a prezentat managerilor muzeelor din România tematica politicilor de lobby și advocacy. Pornind de la definirea conceptelor și a cadrului de implementare, participanții au înțeles importanța utilizării tacticilor persuasive și au primit modele de bune practici în domeniu și un ghid de elaborare a unui plan propriu de lobby.

Rosa Meriläinen este Secretarul General al KULTA ry, o asociație-umbrelă care reunește organizațiile din sectorul cultural artistic finlandez. Scopul KULTA ry este să contribuie la dezvoltarea economică și la consolidarea rolului culturii și artei în creșterea bunăstării societății. Având dublă specializare – în domeniul artistic și în cel politic – Rosa este membră a Parlamentului din Finlanda și are experiență ca secretar general ministerial. De zece ani predă copiilor, organizațiilor din sectorul non-profit și companiilor, în calitate de membră în cadrul „Școlilor de lobby”.

Cursul său a tratat planificarea modului de abordare a cauzei managerilor participanți: dezvoltarea sectorului muzeal românesc. Odată stabilit cadrul, trainingul a abordat integrat politicile de lobby muzeal, de la stabilirea obiectivelor, strategii de relaționare, până la modul de structurare a argumentelor și implementare.

Arhivă ediții precedente